Lite mer cykling, lågzon i Pemberton.


That's cheesy!.!.!

Cheese rolling contest i Whistler, de rullar en ost nerför backen och förs ner att ta den vinner ett säsongskort för vintern!
Joyride, den enskilt största tillställningen i Whistler under hela året.
Nya hemma i Pemberton, vi trivs!


Lite Cykling

Lite dålig kvalitet men vad ska man göra när internet inte är det snabbaste? Det är dagens cykeltur och det är denna led, tillsammans med ett 30 tal andra leder, som börjar precis utanför vårt hus!

fromPembertonwithlove

Så då bestämde vi oss för att fjällen måste ändå vara ett ställe vi kommer trivas, Pemberton ligger ovanför skidorten Whistler. Hit kom vi lite förvirrade och trötta men mycket varmt mottagna av Elena och Steve, de vi bor med. Nu ett par dagar efter ankomst trivs vi väldigt bra.
Vyn från terassen;
Josefine kör switch backs uppför happytrail, sjukt bra träning!
Georg nerför en av alla leder! Riktigt bra AM cykling i området och det bästa är att lederna ligger 3 minuter från dörren!
Pemberton har en skatepark också,  en liten teaser till Petter & Bebbe!
Här kommer vi bli kvar för ett tag. Har lite problem med internet men det löser sig förhoppningsvis snart så vi kan uppdatera lite oftare!

fromVictoriawithlove

Vi begav oss vidare till Victoria på Vancouver Island, efter lite buss och färja var vi framme. Vilken vacker stad!
Vi bestämde oss för att utforska staden och sedan cyklingen och vid närmare titt så föll det oss inte riktigt i smaken. 22km till närmaste mtb spår, enkel väg.
Vi blev också stuckna av getingar, ett stick på benet och ett stick på näsan. Vi blev less och cyklade hem efter en kortare tur i spåren.
En bidragande orsak till att vi inte trivdes var läget på vårt boende, det låg inte så bra till. Så efter 5 dagar drog vi vidare mer än 6000kr fattigare, på bara boende.
Hej då vackra Victoria!

På Lonely Planets vis...

Lonely Planet gör böcker som sammanfattar allt du behöver för ett resmål i back-packer stil så du själv inte behöver anstränga dig.  Här i Kanada, grannlandet till kapitalismens fäste, får man inget gratis. Men nästan, om man följer med på Eriks Tour, en äldre man från Danmark som flyttade till Vancouver när han var i 20 års åldern efter att han sett en bild härifrån. Kärlek vid första ögonkastet.
Vi följde med på Lynn Canyon and City tour;
Hängbron vid Lynn Canyon, Georg hade det lite svettigt...
Så kan det gå när staden vill köpa upp marken för att bygga väg men vägrar köpa hela stycket. Vad ska man göra med en remsa mark på två meter, bygga hus?! På senare tid har det blivit ihopbyggt med en annan byggnad
Två världar möts, Chinatown vs storstad.
Vancouver, enormt skön stad. Så har ni vägarna förbi, kolla in den!!
Hej då Vancouver!

fromVANCOUVERwithlove

Efter varit vaken i mer än 24 timmar var vi äntligen på väg mot landning, väldigt trötta men glada! Vyerna var magiska de sista 20 minuterna när vi åkte genom moln, ovan klippiga bergstoppar. Överväldigande.
Här är en bild på en del av Grönland från sista flygetappen.
Väl framme vid vårt boende för dom kommande dagarna så slängde vi in packningen och gick ner till down town för att hitta mat. Den nedre delen av Greenville street fullkomligt glöder kvällstid, människor inleder spontant konversationer med en, olika musik stilar flödar ut på gatan från små pubbar och även om maten inte håller världsklass så gör människorna det.
Dagen efter gav vi oss ut för att gå en promenad i Stanley Park.
Trots att vi befinner oss i en stad betar vi snabbt av följande djur; tvättbjörn, örn, utter och en nästan tam ekorre.
Palmer var kanske inte det första vi hade förväntat oss?
Spår efter vancouver riot...

RSS 2.0