Björnen sover, björnen sover....

.... i sitt lilla bo, NOT! Inte i Blueberry i alla fall.
Här är vår lilla entré till lägenheten där vi bor, till höger ser ni ett fönster till vår matplats/vardagsrum och precis utanför det fönstret fanns i dag...
... en hel hoper med sånna här spår och jä**ar vad dumt!
Anledningen till besöket var nämligen vår soppåse som låg i soptunnan där ute. Trodde faktiskt inte att vi skulle göra en klassisk "turist miss" med soporna men joodå, vi lyckades!nNu har jag dock en klar bild över problemet med sopor och björnar i Whistler, varför det händer och varför det kommer att fortsätta hända, det jag funderar över är varför det inte görs någonting åt det!!
Så här är det, i Whistler området får man inte ha sopor ute om man inte har en låst soptunna för att då kommer björnarna och äter ur soporna. Detta har hittills inte varit något problem för oss då vi hade en sånn soptunna som en sopbil kom och tömde varannan vecka när vi bodde i Pemberton och när vi bodde i White Gold så bodde vi i ett kollektiv där "chefen" över kollektivet ansvarade för sophanteringen och tömde alla sopor med jämna mellanrum. Inte förrän nu i vårt nuvarande boendet har alltså frågan kommit upp, vad gör man med soporna? Jo, man gör sig av med soporna själv på sopstationerna som ligger ovanför nesters eller i funktion junktion det är en timmes promenad till nesters härifrån och 1,5 timme (enligt google vägbeskrivning) till function junction. Att gå ut och slänga soporna är med andra ord av en helt annan karaktär här än hemma (och då vet ju alla hur jobbigt det är att gå ut och slänga soporna när tunnan bara står utanför huset!).
Viljan att slippa 2 timmars ofrivillig promenad tur och retur till sopstationen varje gång soppåsen är full gjorde alltså att jag slängde en soppåse i soptunnan (utan lås) som så fint står uppställd utanför vår ingång. Jag tänkte nämligen att björnarna endån har gått och lagt sig och att soptunnan här utanför måste fylla någon form av funktion, varför skulle den annars stå där? Dum idé så här i efterhand, så nu blir det att ta med sig soporna på långpromenad framöver! Jag tycker dock att  Whister verkligen bör tänka över hur man gör med soporna, för vi kan väl ändån inte vara de enda som inte har en bil i den här byn? Hur gör alla andra!?

Whistler Sucks! 1.0

Här är ett litet klipp från våra två första åkdagar, det är gott om snö och mer ska det komma enligt väderprognoserna. Fortfarande ovant att åka där det är puder så vi blir trött fort, men innan vintern är över så ska vi nog lyckats bjuda på bättre edits än den nedan.

Konsten att fånga en björn

Den konsten är ganska lätt, det är bara att ställa upp en fälla på närmsta garage uppfart. Vår motsvarighet till naturvårdsverket kom till grannen vår och ställde upp en fälla som var gillrad och dagen efter åkte dom i väg med en björn.
Som ni ser är det bart på backen, det från dag till dag det där. Nästan så jag ångrar att vi redan plockat isär cyklarna, vilket som så stannar snön på berget och det är det som räknas!

My precious

Nu har vi har plockat isär och med ångest packat ner cyklarna, dom ska trots allt resa hela vägen till Sverige och vem vet vad de kan få utstå på vägen. Väskorna kommer nog öppnas ett par gånger till innan dom checkas in, ångest, ska försöka få tag på bubbelplast eller skumgummi. Det är faktiskt min drömcykel och likt Gollums precious, har my precious för tillfället blivit en källa för negativa känslor. Skrattar när jag tänker på att det faktiskt är ett verktyg som jag själv slaktar över rötter, stenkistor och rullgrus, sådana repor ger cykeln karaktär likt ett väderbitet ansikte. Men må gud ha förbarmelse över den som hanterar min cykelväska ovarsamt!

Vi putsade, skruvade av och tejpade, trots att vi ville ta isär cyklarna så lite som möjligt så slutade det med att framdämparen åkte av.


Nåja, nu är vintern på väg och med den kommer andra tankar!

La Niña much?

La Niña är namnet på ett naturfenomen som bland annat gör att stilla havet får mer nederbörd än normalt, till stor glädje för de skidorter som ligger längs dess kust . Whistler har fått uppleva det två år i rad, kanske är det dags för ett tredje? Vi är nog nöjda även om det blir en normal vinter, för när det snöar så snöar det verkligen!




Efter femton minuters nederbörd var marken på baksidan huset täckt, fortsätter det så här så öppnar Whistler Blackcomb före 24/11, det håller vi tummarna för. Vi håller även tummarna för att vi har rätt vapen till vinterns uppgift, så vi inte har tagit med knivar till en pistol duell, men båda har rocker och bredare don än vi vanligtvis använder.

RSS 2.0