Julen 2011

Bestod för vår del av 90% jobb, 9% mat och 1% julklappar. Kan väl säga att julen till störst del passerat utan att göra sig direkt påmind i vårt lilla hem. Lite julmat blev det dock, eller snarare julgodis kanske. Jag är inte det största fanet av att laga mat (baka är desto roligare), dessutom är det godare att äta godis, bullar och kakor så det här är vad jag fixade inför julen:
Som tur är fick jag en "svensk julkorg" (den innefattar julklapparnas 1% av julen) från mina eminenta chefer så in the end fick vi till en riktig jul med julskinka, glögg, sill och annat som är klassiskt på det svenska julbordet. Julskinkan var inte en sådan där vanlig som man köper nästan färdiglagad och bara slänger in i ugnen i 15 min med lite senap och ströbröd. Nej, det var kort och gott ett helt rått köttstycke med svål och allt. Så här i Kanada har jag alltså lärt mig att göra en "riktig" julskinka från scratch! Fast det var inte så svårt när det väl kom till kritan och dessutom betydligt godare än en "förgjord" skinka.
Meeen så kom jag på att julskinka kan man ju inte äta utan tunnbröd! Ett litet problem med tunnbrödbak här är som ni kanske anar frånvarandet av tunnbrödsugn (och självfallet går det inte köpa tunnbröd i landet som för övrigt har världens tråkigaste brödutbud, formfranska- vitt eller fullkorn är de enda alternativen) så jag "bakade" brödet i en stekpanna istället. Förvånansvärt bra resultat om jag får säga det själv, kanske inte utseendemässigt men det smakade perfekt!
(tur att man äter med munnen och inte ögonen)
Självfallet har det också blivit kalkon såhär i juletider i julkalkonens största (area) land. Men jag måste säga att det mest bara är torrt och smaklöst, förstår inte alls uppståndelsen runt dessa kalkoner. Allra helst inte när de åt exakt samma "Julmiddag" under thanksgiving i mitten av oktober.
För min del har det också slunkit ner lite lamm under julmiddagen med jobbet som vi hade på en grekisk restaurang. Men inte heller lamm var riktigt min melodi kan väl sägas, tur att vi åt massa spännande förrätter innan!
Efter detta inlägg verkar maten haft en större del än sina 9% av julen, men icke, arbete leder stort med sina 90%. Det går inte att missa att julen är den största turisttiden på året för Whistler, det kryllar av människor överallt från hela världen. Efter nyår blir det lugnare igen vilket ska bli skönt så att man inte behöver stå i kö för att åka skidliftarna längre!!

Work hard, play harder!

Är livsfilosofin i Whistler, fast för oss har det blivit lite för mycket work hard och för lite play men det ska det bli ändring på! Det har i alla fall gett lite utdelning med intensivt arbete hela december, allra helst när Josefine också fick lönepåslag i början på vintern, det har hjälpt oss mycket! Skönt att inte gå minus och behöva ta av sparpengarna varje månad.

Av mitt jobb fick vi i förra veckan biljetter till världscupen i rodel, samma bana som de tävlade i på OS senast som för övrigt är den snabbaste banan i världen med rekord på 154 km/h. Det var faktiskt väldigt häftigt att se men svårt att fånga på bild. Ett par dagar senare fick jag ett ”recognition prize” på julfesten som ett litet extra tack för arbetsinsatsen, som alla vet så rullar skit nedför och vem är inte längst ner om inte diskarn!?

Om någon annan har funderingar på åka till Whistler för en säsong så kan jag rekommendera att söka jobb med Whistler Blackcomb då man får liftkortet värt ca 12000 kronor. Jag hade redan köpt liftkortet när jag fick jobbet på Dusty´s (ägt av Whistler Blackcomb), så när jag började där köpte de tillbaka liftkortet så de pengarna var skönt att få tillbaka in på kontot igen nu innan jul.

 

För att förstå hur fasligt fort det går när de åker rodel så måste man se det live! (helt omöjligt att få någon bra bild!)

RSS 2.0