Björnen sover, björnen sover....

.... i sitt lilla bo, NOT! Inte i Blueberry i alla fall.
Här är vår lilla entré till lägenheten där vi bor, till höger ser ni ett fönster till vår matplats/vardagsrum och precis utanför det fönstret fanns i dag...
... en hel hoper med sånna här spår och jä**ar vad dumt!
Anledningen till besöket var nämligen vår soppåse som låg i soptunnan där ute. Trodde faktiskt inte att vi skulle göra en klassisk "turist miss" med soporna men joodå, vi lyckades!nNu har jag dock en klar bild över problemet med sopor och björnar i Whistler, varför det händer och varför det kommer att fortsätta hända, det jag funderar över är varför det inte görs någonting åt det!!
Så här är det, i Whistler området får man inte ha sopor ute om man inte har en låst soptunna för att då kommer björnarna och äter ur soporna. Detta har hittills inte varit något problem för oss då vi hade en sånn soptunna som en sopbil kom och tömde varannan vecka när vi bodde i Pemberton och när vi bodde i White Gold så bodde vi i ett kollektiv där "chefen" över kollektivet ansvarade för sophanteringen och tömde alla sopor med jämna mellanrum. Inte förrän nu i vårt nuvarande boendet har alltså frågan kommit upp, vad gör man med soporna? Jo, man gör sig av med soporna själv på sopstationerna som ligger ovanför nesters eller i funktion junktion det är en timmes promenad till nesters härifrån och 1,5 timme (enligt google vägbeskrivning) till function junction. Att gå ut och slänga soporna är med andra ord av en helt annan karaktär här än hemma (och då vet ju alla hur jobbigt det är att gå ut och slänga soporna när tunnan bara står utanför huset!).
Viljan att slippa 2 timmars ofrivillig promenad tur och retur till sopstationen varje gång soppåsen är full gjorde alltså att jag slängde en soppåse i soptunnan (utan lås) som så fint står uppställd utanför vår ingång. Jag tänkte nämligen att björnarna endån har gått och lagt sig och att soptunnan här utanför måste fylla någon form av funktion, varför skulle den annars stå där? Dum idé så här i efterhand, så nu blir det att ta med sig soporna på långpromenad framöver! Jag tycker dock att  Whister verkligen bör tänka över hur man gör med soporna, för vi kan väl ändån inte vara de enda som inte har en bil i den här byn? Hur gör alla andra!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0