Vardagsliv & Privatliv

På bloggen kanske det ser ut som att vi cyklar, bakar bullar och har skojj hela tiden men så är det inte riktigt, det är vad vi gör  när vi inte är på arbetet eller sitter med skoluppgifter. Vi håller en snäv budget för att få ekonomin att gå runt, allt är dyrare här i Whistler än hemma så Josefine för anteckningar över våra inkomster och utgifter för att vi ska leva så bra som möjligt. Det här skriver jag inte för att klaga utan för visa lite mer av verkligheten.

Vi känner oss väldigt privilegierade att ha möjlighet att göra den här resan och det är mycket man har att vara tacksam för. Att vi har haft arbeten som möjliggjort det ekonomiskt, att familj och vänner uppmuntrade oss till att genomföra resan och ställer upp med att sköta saker hemma åt oss.


Privatliv eller piratliv, ibland undrar man vad det är för övervakningssamhälle vi lever i? Med FRA och IPRED har vi bytt en stor del av vår integritet mot statlig insyn. Visst kan det ses som en skitsak, för dom vill ändå bara komma åt brottslingar men vad är nästa steg och vad kan det användas till? Om sådan teknik skulle missbrukas stjälper det förtroende för staten, lek med tanken att statliga tjänstemän kan kolla in i vänners privatliv eller i företags korrespondens för egen eller annans vinning.

Självklart finns det flera sidor av det hela men om man placerar integritet och fri spridning av kultur i ena vågskålen mot polisiär effektivitet och upphovsrätt i den andra vågskålen, vad väger tyngst? I USA provocerar företag fram brottsliga handlingar genom att ladda upp nya filmer och sedan ange dom som laddar hem. Det här strider mot liberala principer, ändå stödjer FP sådan övervakning.

Som tur är finns det VPN tunnel tjänster på nätet som gör att man förblir anonym, sämre är att det kostar pengar. Vi använder oss av vpntunnel.se, foliehatt på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0