Väntar på vinter.

Livet här i Whistler rullar på, det går fort när man har roligt och snart har tre månader gått! Vi jobbar och cyklar mest hela tiden just nu. Vill ha mer sommar, sol och cykling, men när man kliver upp på morgonen och ser att topparna på bergen är vita så går det ju inte att låta bli att längta till vintern och skidåkningen också! Enligt mina beräkningar ska vi kunna cykla till mitten av oktober så ännu finns det tid kvar. Sen drar skidåkningen igång i mitten av november om så vädergudarna vill. Att detta ställe har klent med snö är dock ytterst ovanligt om man ska tro "the locals". De som kör snökanonerna brukar aldrig jobba längre än dec, och att de jobbar så länge är tom det ovanligt. Så i vinter blir det till att åka på natursnö, inget man är väldigt bortskämd med som brukar åka i Åre ;P
Meeen, ännu är det länge till vintern och här kommer lite bilder från Whistler. Vi har haft några svala och blöta dagar senaste veckan men i går blev det soligt och fint igen, hoppas det håller i sig ett bra tag till!
Blackcomb berget och...
... Whistler berget. Det är här vi kommer åka skidor till vintern. Det är mer än 200 nedfarter fördelat på de två bergen, så som ni kan gissa gömmer sig en hel del av dem bakom det vi kan se på bilderna. Det längsta åket är 11 km långt!
Den här lilla parken ligger utanför mitt jobb, vid fint väder är det min fasta lunchplats.
Det första man ser av Whistler när man kommer hit, bussplatsen ligger precis till höger utanför bilden.
Den välkända stora stenbumlingen hälsar en välkommen med armarna utsträckta i en stor kram. (likaså Georg)
Ovanför lyktan ser man Peak to peak gondolen, som namnet antyder går den mellan topparna på de två skidbergen. 4,4 kilometer lång och som högst går den 440 meter från backen.
Två enorma fåglar som skrämde skiten ur mig på en promenad....
Vi har konstaterat att det är synd vi inte spelar golf. Finns golfbanor överallt känns det som, både i Whistler och Pemberton...

Kommentarer
Postat av: Terese

Vackra kort som vanligt. Ser ut som ni har det bra. Jag gissar att ställe om möjligt kommer att bli ännu vackrare när snön kommer. Ni får njuta av den sista cyklingen, det rullar som ni säger på snabbt.

2011-09-21 @ 06:32:16
Postat av: Georg

Jo, dagarna vi är ledig är som en dröm! Morgonpromenad, bakar scones, fixar nått, gör lunch, cyklar, middag och tittar på film eller tar en öl.



2011-09-21 @ 19:41:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0